Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προγνωστικά : «Εκδίκηση» ή επανάληψη θα έχουμε στο Σίτι - Τότεναμ;

Όλοι μας είδαμε ένα από τα καλύτερα ματς της τελευταίας 10ετίας στην Ευρώπη πριν τρεις ημέρες. Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ αγωνίστηκαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και σήμερα ανανεώνουν το ραντεβού τους στο ίδιο γήπεδο, με τους ίδιους παίκτες και οπαδούς, με την κρισιμότητα του αγώνα εξίσου τεράστια. Η μόνη διαφορά θα είναι η διοργάνωση και οι… διαιτητές.
Τα «σπιρούνια» ήταν αυτά που πανηγύρισαν στο φινάλε του Ευρωπαϊκού ραντεβού των δυο στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», σε ένα ματς με σωρεία εναλλαγής συναισθημάτων, που ουσιαστικά κρίθηκε από το VAR στις καθυστερήσεις.
 Το 4-3 δύσκολα θα ξεχαστεί, όμως πάμε στα… φρέσκα. Η Σίτι, με ένα ματς λιγότερο, είναι στο -2 από τη Λίβερπουλ στην κορυφή και όποια γκέλα της θα την κάνει αυτόματα αουτσάιντερ για τον τίτλο, τέσσερις αγωνιστικές (πέντε για την ίδια) πριν το φινάλε. Από την άλλη, η Τότεναμ έχοντας στενούς «κορσέδες» Άρσεναλ, Τσέλσι και Γιουνάιτεντ στη μάχη της 4άδας, κυνηγάει μόνο νίκες ως το τέλος για να συνεχίσει εκεί που φέτος συνεχίζει να λάμπει, στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Πριν περάσουμε όμως στην ανάλυση των αγώνων, μην ξεχνάτε, ότι στο bet-on-arme.com, μπορείτε να βρείτε αναλυτικούς οδηγούς για όλες τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως είναι η betshop .
Τα μάτια όλων, λοιπόν, στραμμένα εκ νέου στο Μάντσεστερ, για τη ρεβάνς-ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ, το μεσημέρι του Σαββάτου στις 14:30.

 

Ψάχνοντας την… εξιλέωση η Σίτι

Σκυμμένα κεφάλια, απογοήτευση και… νεύρα για το VAR στη Μάντεστερ Σίτι, που σκόραρε το 5ο της τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα της Τετάρτης, αλλά ακυρώθηκε (δικαίως) χάρη στη χρήση της νέας καινοτομίας της FIFA.
Μεγάλη η προσπάθεια πάντως της ομάδας του Γκουαρντιόλα, που έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες και ήταν πολύ καλύτερη της αντιπάλου της, σχεδόν σε όλο το 90λεπτο. Πλέον, μεγάλος στόχος γίνεται το πρωτάθλημα, που είναι στο χέρι της και μπορεί να κατακτηθεί με νίκες ως το φινάλε. Πρώτο εμπόδιο των «πολιτών» είναι η ομάδα που τους απέκλεισε από το Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Τότεναμ θα θελήσει όσο τίποτα να γίνει ο φετινός «δήμιος» της Σίτι μέσα σε μερικές ώρες, γι’ αυτό ο Ισπανός τεχνικός παρά την απογοήτευση προσπάθησε να αναπτερώσει το ηθικό των παικτών του. Τη θέση του Κομπανί στα στόπερ θα πάρει ο Τζον Στόουνς, ενώ ο μέτριος Λαπόρτ ίσως μείνει και αυτός στον πάγκο, με τον Οταμέντι να τον αντικαθιστά. Ο Φερναντίνιο ξεκινάει λογικά αντί του Γκούντογκαν, ενώ αρκετές ελπίδες για την επίθεση έχει και ο Λερουά Σανέ, κάνοντας φουλ επιθετική τη Σίτι.
Πιθανή 11άδα Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ (Οταμέντι), Μεντί, Φερναντίνιο, Ντε Μπρούιν, Νταβίντ Σίλβα (Σανέ), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο

 

Με την ίδια «συνταγή» ο Ποκετίνο

Χαρές και πανηγύρια στο Λονδίνο, για την ιστορική πρόκριση της Τότεναμ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια σημαδιακή σεζόν, που «πάτησε» για πρώτη φορά χορτάρι στο ολοκαίνουριο γήπεδό της. Έτρεξε, «μάτωσε» κόντρα στη σημερινή της αντίπαλο και δικαιώθηκε στο απόλυτο με την τακτική της καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Ο Ποκετίνο με Λούκας, Σον και Σισοκό σαν… βέλη «χτύπησε» δυο φορές μέσα σε 3 λεπτά στο πρώτο μέρος, εκμεταλλευόμενος την κόντρα-επίθεση της ομάδας του, ενώ στην επανάληψη πρόσεξε τα νώτα του με ολόσωστες αλλαγές (μια εξ’ αυτών ο «χρυσός» σκόρερ Γιορέντε). Το ματς του πρωταθλήματος είναι εξίσου σημαντικό, όμως και χρόνος για… γλέντια δεν υπάρχει πλέον.
Ο Αργεντίνος τεχνικός δεν έχει την πολυτέλεια να αλλάξει πολλά πράγματα στα πλάνα του, πιθανώς να δώσει την ευκαιρία στον Ντέιβις, μιας και ήταν καλός την Τετάρτη, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε βασικό τον Φερνάντο Γιορέντε στην κορυφή της επίθεσης. Τη θέση του τραυματία Σισοκό (έφυγε με πόνους στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ) θα πάρει ένας εκ των Γουίνκς ή Ντάιερ, που επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους.
Πιθανή 11άδα Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αντερβάιρελντ, Βερτόγκεν, Ρόουζ (Ντέιβις), Γουανιάμα, Γουίνκς (Ντάιερ), Ντέλε Άλι, Έρικσεν, Σον, Λούκας (Γιορέντε)

Τα δυο βαρόμετρα

Έχοντας στο μυαλό μας το παιχνίδι των δυο λίγες ώρες πριν, είναι αδύνατο να αλλάξουν και πάρα πολλά στη λογική και τη φόρμα των παικτών μέσα στο γήπεδο. Μιλάμε για ένα ματς ποδοσφαίρου άλλωστε, που έχει τεράστια διαφορά από τα νοκ-άουτ πχ του Τσάμπιονς Λιγκ, που μέσα σε λίγες ώρες μπορούν να έρθουν τα πάνω-κάτω. Στο Ευρωπαϊκό ραντεβού τους, λοιπόν, θαυμάσαμε την σούπερ επιστροφή του Κέβιν Ντε Μπρούιν σαν φυσικού ηγέτη των «πολιτών» και την εκτελεστική δεινότητα του Σον Χιούνγκ-Μιν των «σπιρουνιών».
Ο Βέλγος της Σίτι έχει ταλαιπωρηθεί όσο κανείς από τραυματισμούς μετά το περσινό Μουντιάλ και ο καλός Ντε Μπρούιν μπορεί να κάνει πράγματα που λίγοι μπορούν αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πρόκειται για έναν παίκτη που μαρκάρει, πασάρει, ντριπλάρει και «εκτελεί» με χαρακτηριστική άνεση στη μέρα του. Για παράδειγμα, την περασμένη Τετάρτη έβγαλε 90 λεπτά χωρίς πρόβλημα και «έφτιαξε» τρία από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του…
Από την άλλη, ο Κορεάτης Σον έχει ήδη γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Τότεναμ. Δεν ήταν απλά ο άνθρωπος που την έφερε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά, πετυχαίνοντας τα τρία από τα τέσσερα συνολικά τέρματα της ομάδας του στα νοκ-άουτ με τη Σίτι, είναι αυτός που σκόραρε πρώτος σε πρωτάθλημα και Ευρώπη για την ομάδα του Ποκετίνο στο νέο της γήπεδο. Εν τη απουσία του αρχηγού Κέιν, ο Ασιάτης μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του.

 

Facts and stats

* Επτά ήττες στα τελευταία εννιά ματς στο «Έτιχαντ» έχει η Τότεναμ σε όλες τις διοργανώσεις, δεχόμενη 27 τέρματα! Η μοναδική της νίκη σε αυτά τα ματς ήταν το Φεβρουάριο του 2016.
* Η Σίτι έχει κερδίσει τα 24 από τα 26 τελευταία της παιχνίδια εντός Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένου και του Κυπέλλου στα πέναλτι με την Τσέλσι.
* Την καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στο πρωτάθλημα έχει η Τότεναμ, με 33 γκολ ενεργητικό.
* Χωρίς απώλειες βαθμών είναι η Μάντσεστερ Σίτι (4Χ4) αντιμετωπίζοντας στην έδρα της τους υπόλοιπους top 6, με την Τότεναμ να είναι η 5η αντίπαλος σήμερα.
* Με 7 ήττες στα τελευταία 8 ματς της εκτός έδρας ανεξαρτήτου διοργάνωσης, η Τότεναμ θα επιχειρήσει μέσα στο Μάντσεστερ να «σπάσει» αυτή την… κατάρα.
* Σημαντικό το γεγονός πως τα «σπιρούνια» έχουν κερδίσει όλα τα παιχνίδια που έπαιξαν στο πρωτάθλημα φέτος χωρίς τον αρχηγό, Χάρι Κέιν.
* Μόλις ένα τέρμα θέλει ακόμα φέτος ο Κουν Αγκουέρο, ώστε να φτάσει το ρεκόρ του Τιερί Ανρί, σκοράροντας τουλάχιστον 20 τέρματα σε πέντε διαδοχικές σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

 

«Πολίτες»… αγριεμένοι!

Παρότι όλοι μας δεν έχουμε προλάβει να διαγράψουμε από τη μνήμη μας όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο ίδιο γήπεδο, αυτό το ματς είναι πιθανό να έχει μια παντελώς διαφορετική εξέλιξη όσον αφορά την ομάδα που θα πανηγυρίσει στο τέλος. Η Τότεναμ για παράδειγμα έχανε 4-3 και έκανε καθυστερήσεις.

Αν το σκορ είναι παρόμοιο στο σημερινό τους ραντεβού, οι «πετεινοί» το πιθανότερο είναι να προσπαθούν να επιτεθούν. Η Σίτι έχει την ευκαιρία για μια… ηχηρή ρεβάνς, επιλογή μας η νίκη της με τουλάχιστον δυο τέρματα διαφορά, που βρίσκουμε στο 1.80 από την Interwetten. 1 (-1) – 1,75

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PAME STOIXIMA APOLLON SMIRNIS-PAS GIANNINA PROGNOSTIKA

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα :  Ο Απόλλωνας την προηγούμενη αγωνιστική στην Θεσ/νικη στο παιχνίδι με τον Άρη έδειξε σημάδια ζωής και η νίκη μέσα στο Χαριλάου ίσως αποδειχθεί πολύ καθοριστική για την συνέχεια.   Ο σημερινός αγώνας είναι πολύ δύσκολος για τους γηπεδούχος που θέλουν διακαώς την νίκη, αφού τα Γιάννενα διαθέτουν καλύτερη ομάδα και πιο ποιοτική ομάδα. Το θετικό για την ομάδα του Απόλλωνα είναι πως οι φιλοξενούμενοι φέτος έχουν δείξει μια αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τα Γιάννενα φέτος σε 8 αγώνες εκτός έδρας που έχουν δώσει έχουν πάρει μόλις 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα, φάνηκε καθαρά η αποδυνάμωση της ομάδας των Ιωαννίνων με την αποχώρηση του Ντε Βινσέτι και Τσάβες.   Με το δεδομένο ότι οι παίκτες του Απόλλωνα θα έχουν καλή ψυχολογία απο την νίκη με τον Άρη, συν ότι καίγονται για την νίκη, πιστεύω ότι αξίζει η απόδοση στον άσο που αγγίζει σχεδόν το 2,40   Άσος με απόδοση 2,38  stoiximan.gr   Π

Προγνωστικά στοιχήματος 27-12-15 (δυάδα)

Καλημέρα σε όλους τους φίλους! Τελευταία Κυριακή του χρόνου σήμερα με το κουπόνι να έχει λίγες επιλογές για ποντάρισμα. Πάμε να δούμε τις δύο επιλογές που κράτησα... Κάλιαρι - Προ Βερτσέλι :  Η Κάλιαρι κέρδισε και την Σαλερνιτάνα με 0-2 και παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα. Ιδιαίτερα δυνατή εντός έδρας με 9 νίκες και μία ισοπαλία σε 10 αγώνες, ενώ συνολικά στις 6 από τις 7 τελευταίες νίκες της επικράτησε με under 3,5. Η Βερτσέλι ηττήθηκε με 0-1 από την Περούτζια και παρέμεινε στο μέσον της βαθμολογίας. Οι 10 ήττες της φέτος ήρθαν όλες με under 3,5, με τις 9 να είναι και με under 2,5, ενώ εκτός έδρας εμφάνισε και 8/10 under 2,5. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, θα βρουν τον τρόπο να επικρατήσουν, αλλά η αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων με οδηγεί σε χαμηλά σκορ.   1 & Under 3,5 Άντερλεχτ - Βέστερλο :  Η Άντερλεχτ πήρε την ισοπαλία με 1-1 από την Λόκερεν στο φινάλε και παρέμεινε αήττητη για 5 παιχνίδια. Έχει βρεθεί στην τέταρτη θέση, με την άμυνα της να ''μπάζει'

Europa League Prognostika

Ατρόμητος - Αλκμάαρ  : Απογοήτευσε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της super league ο Ατρόμητος και αν παίξει το ίδιο παιχνίδι δεν νομίζω ότι θα την βγάλει καθαρή με την Αλκμάαρ. Δυο φορές στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη βρέθηκε πίσω στο σκόρ και 2 φορές ισοφάρισε. Το θέμα είναι ότι η Αλκμάαρ δεν είναι Εργοτέλης και δεν πρόκειται να συγχωρέσει τα λάθη που θα γίνουν.  Η Αλκμαάρ φέτος γενικά έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι, αλλά διαθέτει μια πολύ νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο που μπορεί να κάνει την ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώτες 2 αγωνιστικές του Ολλανδικού πρωταθλήματος έχει 2 νίκες. Η μία νίκη είναι με 3-2 επι του Άγιαξ και αυτό νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό για το ταλέντο που διαθέτει η ομάδα. Πιστεύω ότι ο Ατρόμητος υποψιασμένος απο τον πρώτο αγώνα με τον Εργοτέλη θα παίξει πιο συντηρητικά, αλλά και πάλι ο ρυθμός της Αλκμάαρ μπορεί να τον παρασύρει και να δούμε ένα σκόρ που να είναι πάνω απο τα 2,5 γκόλ. Αυτό είναι και το στοίχημα το