Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Euroleague 28η αγωνιστική: Αποδράσεις οκτάδας για τις ελληνικές ομάδες


Οδεύουμε στην 28η εμβόλιμη αγωνιστική και τα πράγματα αρχίζουν σιγά σιγά να ξεκαθαρίζουν. Ο Ολυμπιακός παραμένει σε τροχιά οκτάδας μετά την άνετη νίκη του επί της Μπάγερν Μονάχου και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να προσπαθεί, κερδίζοντας στην έδρα του την Μπασκόνια.
Παράλληλα, με νίκες συνέχισαν οι Φενερμπαχτσέ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισαν με νίκες κόντρα σε Μπουντούτσνοστ, Αναντολού Εφές και Αρμάνι Μιλάνο, αντίστοιχα, μένοντας στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Εύκολη νίκη και για την Μπαρτσελόνα κόντρα στη ”συμπατριώτισσα” Γκραν Κανάρια, ενώ πολλές ομάδες συνεχίζουν να διεκδικούν μια θέση για την πρόκριση στα πλέι-οφ.
Πάμε να δούμε τα σημερινά παιχνίδια της αγωνιστικής, όπου υπάρχουν τα παιχνίδια Γκραν Κανάρια-Ολυμπιακός και το ντέρμπι ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Φενερμπαχτσέ.

 

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21-6) έφτασε πολύ δύσκολα στο στόχο της, αλλά έφυγε με ένα σημαντικό διπλό από την έδρα μιας αξιόλογης ομάδας. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε εκτός έδρας επί της Αναντολού Εφές με σκορ 78-80.
Η Φενερμπαχτσέ (23-4) είναι κοντά και στη μαθηματική κατάκτηση της πρώτης θέσης μετά την πρόσφατη επιτυχία της. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επικράτησε εντός έδρας επί της Μπουντούτσνοστ με σκορ 76-67.
Εκτίμηση: Η αγωνιστική ξεκινά με παιχνίδι πρωτιάς. Η Φενέρ έχει περιθώρια ήττας, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χρειάζεται περισσότερο το αποτέλεσμα για να ξαναμπεί στο παιχνίδι της κορυφής. Έχοντας και μεγαλύτερη εμπειρία, προβλέπεται νίκη των γηπεδούχων. 1 (-4,5) – 1.80

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ-ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Η Μπουντούτσνοστ (6-21) ήξερε ότι είχε δύσκολο έργο στην προηγούμενη αγωνιστική και έφτασε σε ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από τη Φενερμπαχτσέ με σκορ 76-67.
Η Αναντολού Εφές (17-10) έχασε ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν της στοίχισε ιδιαίτερα, καθώς παραμένει σε τροχιά τετράδας. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ηττήθηκε εντός έδρας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με σκορ 78-80.
Εκτίμηση: Η αγωνιστική και βαθμολογική διαφορά είναι μεγάλη και ο ανταγωνισμός μικρός. Η Μπουντούτσνοστ μένει σε ρηχά νερά, χωρίς να βελτιώνεται. Η Εφές ψάχνει την τετράδα και πρόκειται να παλέψει στο παιχνίδι, ώντας το απόλυτο φαβορί. Το χάντικαπ στον άσο πάντως είναι πολύ υψηλό και δεν νομίζω ότι θα καλυφθεί. 1 (+8,5) – 1,90

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπάγερν Μονάχου (12-15) έδειξε την αγωνιστική απειρία της στο παρκέ και το πλήρωσε με μία ακόμη ήττα. Η ομάδα της Βαυαρίας γνώρισε την ήττα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τον Ολυμπιακό με το εις βάρος της 89-69.
Η Μπαρτσελόνα (16-11) δεν παρατά τη μάχη της τετράδας, καθώς, εκμεταλλευόμενη την ήττα της Εφές, μείωσε τη διαφορά. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς επικράτησε εντός έδρας επί της Γκραν Κανάρια με σκορ 93-64.
Εκτίμηση: Παρά το θετικό της ξεκίνημα, η Μπάγερν βρίσκεται σε πτωτική πορεία. Η Μπαρτσελόνα είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση και, με τις μονάδες που έχει, θέλει να εξαντλήσει την υπόθεση τετράδα, κάτι που δίνει πολλές πιθανότητες για το διπλό. 2 (-3,5) – 1,85

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Γκραν Κανάρια (7-20) θυμήθηκε ξανά τον κακό εαυτό της, που την κυνηγά σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν, τη φετινή σεζόν. Στην προηγούμενη αγωνιστική, γνώρισε τη βαριά εκτός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα με σκορ 93-64.
Ο Ολυμπιακός (14-13) μένει ζωντανός για την υπόθεση πρόκριση και τώρα έχει βρεθεί σε μία τετραπλή ισοβαθμία. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ προέρχεται από την εντός έδρας επικράτηση επί της Μπάγερν Μονάχου με 89-69.
Εκτίμηση: Οι εμφανίσεις της Γκραν Κανάρια δεν είναι πειστικές και αυτό δίνει αισιοδοξία στους ”ερυθρόλευκους”, που ψάχνουν την επιτυχία για να πάρουν την πρόκριση. Ώντας καλύτεροι, συνολικά, οι φιλοξενούμενοι έχουν τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση. 2 (-6.5) – 1,87

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PAME STOIXIMA APOLLON SMIRNIS-PAS GIANNINA PROGNOSTIKA

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα :  Ο Απόλλωνας την προηγούμενη αγωνιστική στην Θεσ/νικη στο παιχνίδι με τον Άρη έδειξε σημάδια ζωής και η νίκη μέσα στο Χαριλάου ίσως αποδειχθεί πολύ καθοριστική για την συνέχεια.   Ο σημερινός αγώνας είναι πολύ δύσκολος για τους γηπεδούχος που θέλουν διακαώς την νίκη, αφού τα Γιάννενα διαθέτουν καλύτερη ομάδα και πιο ποιοτική ομάδα. Το θετικό για την ομάδα του Απόλλωνα είναι πως οι φιλοξενούμενοι φέτος έχουν δείξει μια αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τα Γιάννενα φέτος σε 8 αγώνες εκτός έδρας που έχουν δώσει έχουν πάρει μόλις 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα, φάνηκε καθαρά η αποδυνάμωση της ομάδας των Ιωαννίνων με την αποχώρηση του Ντε Βινσέτι και Τσάβες.   Με το δεδομένο ότι οι παίκτες του Απόλλωνα θα έχουν καλή ψυχολογία απο την νίκη με τον Άρη, συν ότι καίγονται για την νίκη, πιστεύω ότι αξίζει η απόδοση στον άσο που αγγίζει σχεδόν το 2,40   Άσος με απόδοση 2,38  stoiximan.gr   Π

Προγνωστικά στοιχήματος 27-12-15 (δυάδα)

Καλημέρα σε όλους τους φίλους! Τελευταία Κυριακή του χρόνου σήμερα με το κουπόνι να έχει λίγες επιλογές για ποντάρισμα. Πάμε να δούμε τις δύο επιλογές που κράτησα... Κάλιαρι - Προ Βερτσέλι :  Η Κάλιαρι κέρδισε και την Σαλερνιτάνα με 0-2 και παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα. Ιδιαίτερα δυνατή εντός έδρας με 9 νίκες και μία ισοπαλία σε 10 αγώνες, ενώ συνολικά στις 6 από τις 7 τελευταίες νίκες της επικράτησε με under 3,5. Η Βερτσέλι ηττήθηκε με 0-1 από την Περούτζια και παρέμεινε στο μέσον της βαθμολογίας. Οι 10 ήττες της φέτος ήρθαν όλες με under 3,5, με τις 9 να είναι και με under 2,5, ενώ εκτός έδρας εμφάνισε και 8/10 under 2,5. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, θα βρουν τον τρόπο να επικρατήσουν, αλλά η αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων με οδηγεί σε χαμηλά σκορ.   1 & Under 3,5 Άντερλεχτ - Βέστερλο :  Η Άντερλεχτ πήρε την ισοπαλία με 1-1 από την Λόκερεν στο φινάλε και παρέμεινε αήττητη για 5 παιχνίδια. Έχει βρεθεί στην τέταρτη θέση, με την άμυνα της να ''μπάζει'

Europa League Prognostika

Ατρόμητος - Αλκμάαρ  : Απογοήτευσε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της super league ο Ατρόμητος και αν παίξει το ίδιο παιχνίδι δεν νομίζω ότι θα την βγάλει καθαρή με την Αλκμάαρ. Δυο φορές στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη βρέθηκε πίσω στο σκόρ και 2 φορές ισοφάρισε. Το θέμα είναι ότι η Αλκμάαρ δεν είναι Εργοτέλης και δεν πρόκειται να συγχωρέσει τα λάθη που θα γίνουν.  Η Αλκμαάρ φέτος γενικά έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι, αλλά διαθέτει μια πολύ νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο που μπορεί να κάνει την ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώτες 2 αγωνιστικές του Ολλανδικού πρωταθλήματος έχει 2 νίκες. Η μία νίκη είναι με 3-2 επι του Άγιαξ και αυτό νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό για το ταλέντο που διαθέτει η ομάδα. Πιστεύω ότι ο Ατρόμητος υποψιασμένος απο τον πρώτο αγώνα με τον Εργοτέλη θα παίξει πιο συντηρητικά, αλλά και πάλι ο ρυθμός της Αλκμάαρ μπορεί να τον παρασύρει και να δούμε ένα σκόρ που να είναι πάνω απο τα 2,5 γκόλ. Αυτό είναι και το στοίχημα το