Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μάντσεστερ Γ. – Λίβερπουλ : Κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι

Στην Ελλάδα έχουμε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στην Ισπανία υπάρχει το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ, στη Σκωτία το Σέλτικ-Ρέιντζερς, στην Ιταλία το Γιουβέντους-Ίντερ και την Αργεντινή το Μπόκα-Ρίβερ. Είναι μερικά παιχνίδια που σε όποια κατάσταση και αν είναι οι ομάδες θα παραμένουν για πάντα «αιώνια» ντέρμπι. Για την Αγγλία, αυτό το ματς είναι το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ.
Μόνο που αυτή την περίοδο, το σπουδαίο αυτό παιχνίδι δεν έχει απλά το χαρακτήρα ενός ντέρμπι γοήτρου, αλλά είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο και για τους δυο να πάρουν το τρίποντο. Η μεν Λίβερπουλ κυνηγά και είναι πιο κοντά από ποτέ από το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 29 χρόνια, η δε Γιουνάιτεντ έχει κάνει ολικό come-back μετά από μια μέτρια σεζόν και υπό τις οδηγίες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει περάσει στην πρώτη τετράδα, με Τσέλσι και Άρσεναλ να την «καταδιώκουν».
Όπως καταλαβαίνουμε, είναι δεδομένο πως θα πέσουν «κορμιά» το μεσημέρι της Κυριακής (16:05) στο «Ολντ Τράφορντ»

Προλαβαίνουν Μαρσιάλ-Λίνγκαρντ

Κάτι παραπάνω από καλή είναι η παρουσία του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στη θέση του προπονητή της Γιουνάιτεντ, μετά την απόλυση του Μουρίνιο. Ο Νορβηγός που έχει έρθει σαν κάλυψη του πάγκου μέχρι το καλοκαίρι, έχει πολλές πιθανότητες να μείνει σαν μόνιμος στους «διαβόλους», αν φυσικά καταφέρει να βγάλει την ομάδα στην 4άδα.
Η κακή παρένθεση κόντρα στην Παρί για το Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να… παραβλεφθεί αν παρουσιαστεί ένα καλό πρόσωπο στη ρεβάνς, όμως προτεραιότητα έχει η Λίβερπουλ. Οι φίλοι της ομάδας «διψούν» για μια νίκη κόντρα στη μεγάλη τους αντίπαλο, καθώς και θα βάλει «φρένο» στα όνειρα τίτλου της και θα κρατήσει την ομάδα πάνω από Τσέλσι και Άρσεναλ.
Ο Σόλσκιερ είδε τους Μαρσιάλ και Λίνγκαρντ να επιστρέφουν σε φουλ ρυθμούς μετά τους τραυματισμούς τους, ενώ δύσκολα θα αλλάξει κάτι στα χαφ. Φυσικά, υπάρχει και το εναλλακτικό πλάνο να παίξει ο Λουκάκου στην κορυφή, αν κάποιος εκ των δυο δεν καταφέρει να ξεκινήσει. Στους μακροχρόνια απόντες είναι ο Ντάρμιαν και ο Βάλεντσια, δύσκολα θα προλάβει ο Ρόχο.
Πιθανή 11άδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σο, Μπαϊγί, Λίντελοφ, Γιάνγκ, Μάτιτς, Ερέρα, Πογκμπά, Μαρσιάλ (Λουκάκου), Λίνγκαρντ (Μάτα), Ράσφορντ

Με το χτύπημα της… κόμπρας

Αστοχία και ατυχία στέρησαν από τη Λίβερπουλ την ευκαιρία να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου (0-0), όμως όλοι στο πίσω (και μπροστά) μέρος του μυαλού τους στο Λιμάνι έχουν το πρωτάθλημα.
Μετά από πολλά χρόνια η ομάδα διεκδικεί τον τίτλο με πολλές πιθανότητες και η νίκη στο μεγάλο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ θα δώσει την ώθηση που χρειάζεται για το σκοπό αυτό. Ο Γιούργκεν Κλοπ ξέρει πολύ καλά πως οι αδυναμίες των «διαβόλων» είναι στην άμυνα και θα παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, όπως ακριβώς είχε κάνει και η Παρί πριν από 10 μέρες στο ίδιο γήπεδο, παίρνοντας το «διπλό».
Επιστροφή στο αρχικό σχήμα του πολύ σημαντικού Φαν Ντάικ στα στόπερ, μετά την τιμωρία του στο ματς με τους Βαυαρούς, «παίζεται» μια θέση στα χαφ μεταξύ Φαμπίνιο και Κεϊτά, καθώς και οι δυο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Συνεχίζει στα «πιτς» ο Λόβρεν, ενώ εδώ και καιρό λείπουν οι Τσάμπερλεϊν και Γκόμεζ.
Πιθανή 11άδα Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (Κεϊτά), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ,  Φιρμίνο, Μανέ, Σαλάχ

Premier Bet tips

*Δεκάδες… σκόρδα έριξαν οι υπεύθυνοι του «Ολντ Τράφορντ» στο γρασίδι του γηπέδου μια ημέρα πριν το ντέρμπι. Όχι, δεν ήταν κάποιου είδους τελετουργικό για να σταματήσουν τους παίκτες της Λίβερπουλ. Σκοπός τους ήταν να καταπολεμηθούν όποιοι μύκητες ήταν βλαβεροί για το χορτάρι, με στόχο να γίνει πιο υγιές και ασφαλές για τους παίκτες. Η όποια καζούρα όμως έγινε στα social media στο Νησί.
* Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ είναι οι ομάδες με μακράν τα περισσότερα πρωταθλήματα στο Νησί. Οι «διάβολοι», που έχουν 20, κατέκτησαν τα περισσότερα στην εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τη δεκαετία του 90’ και έπειτα, ενώ οι «ρεντς», με 18 κατακτήσεις, μεσουράνησαν στα 70ιζ και 80ιζ, με τον τελευταίο τους τίτλο το 1990. Τρίτη στη λίστα είναι η Άρσεναλ με 13.
* Εξαιρετική είναι η πρόσφατη παράδοση της Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ», πάντα αναφορικά με την Πρέμιερ Λιγκ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν 7 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις μια ήττα, κόντρα στον μεγάλο τους αντίπαλο. Η τελευταία νίκη των «ρεντς» ήταν ακριβώς πριν από 5 χρόνια, με το εντυπωσιακό 0-3.
*Μόλις τρεις ήττες έχει στο Νησί φέτος η Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις και το τρομερό στατιστικό είναι πως και οι τρεις έχουν έρθει με το ίδιο σκορ, το 2-1. Πιο αναλυτικά, η πρώτη ήταν τον Σεπτέμβριο από την Τσέλσι στο Λιγκ Καπ και οι άλλες δυο «κολλητές», 3 και 7 Ιανουαρίου. Η πρώτη από τη Σίτι στο πρωτάθλημα (και η μόνη ως ώρας εκεί) και η άλλη από τη Γουλβς στο Κύπελλο.
*Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Μάικλ Όλιβερ, το «next big thing» της Αγγλικής διαιτησίας, που έχει ήδη κάνει το όνομά του από το «τραβηγμένο» πέναλτι που είχε σφυρίξει στις καθυστερήσεις υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης στον περσινό προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Γιουβέντους, που έδωσε την πρόκριση στους «μερέγχες».

 

Προβάδισμα η έδρα

Κόντρα στην Παρί, η Γιουνάιτεντ ήταν το φαβορί λόγω των απουσιών των Γάλλων, όμως την «πλήρωσε» στην κόντρα. Κόντρα στην Τσέλσι, ήταν το αουτσάιντερ με βάση τις δικές της απουσίες και την ανάγκη του αντιπάλου, όμως ήταν εξαιρετική και νίκησε εύκολα.
Τώρα, με τη Λίβερπουλ, ο Σόλσκιερ δείχνει να έχει πάρει το μάθημά του. Θα είναι σαφώς πιο προσεκτικός, καθώς ο αντίπαλος έχει πιο έμπειρο τεχνικό και γρήγορους επιθετικούς. Βλέπουμε ένα κλειστό παιχνίδι, μέχρι μαξ τρία τέρματα και θεωρούμε πως δύσκολα η Γιουνάιτεντ θα υποστεί δεύτερη σερί ήττα εντός έδρας. Ποντάρισμα στο συνδυαστικό 1Χ με το under 3.5 το οποίο το βρίσκουμε στο stoiximan στην απόδοση του 2,30

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PAME STOIXIMA APOLLON SMIRNIS-PAS GIANNINA PROGNOSTIKA

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα :  Ο Απόλλωνας την προηγούμενη αγωνιστική στην Θεσ/νικη στο παιχνίδι με τον Άρη έδειξε σημάδια ζωής και η νίκη μέσα στο Χαριλάου ίσως αποδειχθεί πολύ καθοριστική για την συνέχεια.   Ο σημερινός αγώνας είναι πολύ δύσκολος για τους γηπεδούχος που θέλουν διακαώς την νίκη, αφού τα Γιάννενα διαθέτουν καλύτερη ομάδα και πιο ποιοτική ομάδα. Το θετικό για την ομάδα του Απόλλωνα είναι πως οι φιλοξενούμενοι φέτος έχουν δείξει μια αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τα Γιάννενα φέτος σε 8 αγώνες εκτός έδρας που έχουν δώσει έχουν πάρει μόλις 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα, φάνηκε καθαρά η αποδυνάμωση της ομάδας των Ιωαννίνων με την αποχώρηση του Ντε Βινσέτι και Τσάβες.   Με το δεδομένο ότι οι παίκτες του Απόλλωνα θα έχουν καλή ψυχολογία απο την νίκη με τον Άρη, συν ότι καίγονται για την νίκη, πιστεύω ότι αξίζει η απόδοση στον άσο που αγγίζει σχεδόν το 2,40   Άσος με απόδοση 2,38  stoiximan.gr   Π

Προγνωστικά στοιχήματος 27-12-15 (δυάδα)

Καλημέρα σε όλους τους φίλους! Τελευταία Κυριακή του χρόνου σήμερα με το κουπόνι να έχει λίγες επιλογές για ποντάρισμα. Πάμε να δούμε τις δύο επιλογές που κράτησα... Κάλιαρι - Προ Βερτσέλι :  Η Κάλιαρι κέρδισε και την Σαλερνιτάνα με 0-2 και παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα. Ιδιαίτερα δυνατή εντός έδρας με 9 νίκες και μία ισοπαλία σε 10 αγώνες, ενώ συνολικά στις 6 από τις 7 τελευταίες νίκες της επικράτησε με under 3,5. Η Βερτσέλι ηττήθηκε με 0-1 από την Περούτζια και παρέμεινε στο μέσον της βαθμολογίας. Οι 10 ήττες της φέτος ήρθαν όλες με under 3,5, με τις 9 να είναι και με under 2,5, ενώ εκτός έδρας εμφάνισε και 8/10 under 2,5. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, θα βρουν τον τρόπο να επικρατήσουν, αλλά η αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων με οδηγεί σε χαμηλά σκορ.   1 & Under 3,5 Άντερλεχτ - Βέστερλο :  Η Άντερλεχτ πήρε την ισοπαλία με 1-1 από την Λόκερεν στο φινάλε και παρέμεινε αήττητη για 5 παιχνίδια. Έχει βρεθεί στην τέταρτη θέση, με την άμυνα της να ''μπάζει'

Europa League Prognostika

Ατρόμητος - Αλκμάαρ  : Απογοήτευσε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της super league ο Ατρόμητος και αν παίξει το ίδιο παιχνίδι δεν νομίζω ότι θα την βγάλει καθαρή με την Αλκμάαρ. Δυο φορές στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη βρέθηκε πίσω στο σκόρ και 2 φορές ισοφάρισε. Το θέμα είναι ότι η Αλκμάαρ δεν είναι Εργοτέλης και δεν πρόκειται να συγχωρέσει τα λάθη που θα γίνουν.  Η Αλκμαάρ φέτος γενικά έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι, αλλά διαθέτει μια πολύ νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο που μπορεί να κάνει την ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώτες 2 αγωνιστικές του Ολλανδικού πρωταθλήματος έχει 2 νίκες. Η μία νίκη είναι με 3-2 επι του Άγιαξ και αυτό νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό για το ταλέντο που διαθέτει η ομάδα. Πιστεύω ότι ο Ατρόμητος υποψιασμένος απο τον πρώτο αγώνα με τον Εργοτέλη θα παίξει πιο συντηρητικά, αλλά και πάλι ο ρυθμός της Αλκμάαρ μπορεί να τον παρασύρει και να δούμε ένα σκόρ που να είναι πάνω απο τα 2,5 γκόλ. Αυτό είναι και το στοίχημα το