Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Bet-on-arme.com : Λυών και Μαρσέιγ στην αρένα του ''Ολίμπικ Λιονέ''

Ματσάρα το βράδυ της Κυριακής και ώρα 22:00 στην πόλη της Λυών. Μπορεί το Γαλλικό πρωτάθλημα να είναι λιγότερο προβεβλημένο στην Ευρώπη σε σχέση με την Πρέμιερ Λιγκ ή την Πριμέρα Ντιβιζιόν, όμως δεν παύει να έχει σπουδαία ραντεβού, που πολλές φορές παρουσιάζουν θέαμα και ουσία πολύ πιο πάνω από το αναμενόμενο.
Λυών και Μαρσέιγ είναι δυο ιστορικές ομάδες σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο και σίγουρα το μεταξύ τους παιχνίδι στο “Ζερλάν” τραβάει δικαίως τα ποδοσφαιρικά φώτα του διημέρου.

Άλλαξε η ψυχολογία

Το να κάνεις διπλό μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας Αγγλίας δεν το λες και λίγο πράγμα. Με άψογη τακτική και χτύπημα… κόμπρας στην κόντρα, η Λυών πάει στο ντέρμπι με σούπερ ηθικό, καθώς επιβλήθηκε την Τετάρτη με 2-1 μέσα στο “Έτιχαντ” της Μάντσεστερ Σίτι και ουσιαστικά έκανε ένα σπουδαίο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, από την πρώτη ςκιόλας αγωνιστική! Στο πρωτάθλημα πάντως ως ώρας, οι οπαδοί των Λιονέ περίμεναν καλύτερο ξεκίνημα από την ομάδα τους, που βρίσκεται στην 7η θέση με δυο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα.
Από την άλλη, οι Μαρσεγιέζοι, παρότι βρήκαν ρυθμό στο πρωτάθλημα με δυο σερί νίκες, η πρώτη τους Ευρωπαϊκή μάχη την Πέμπτη στη Μασσαλία για το Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατέληξε σε “βατερλό”. Αν και προηγήθηκαν νωρίς με τον Οκάμπος, οι Γερμανοί τους γύρισαν το ματς στην επανάληψη, όντας μάλιστα με 10 παίκτες. Θετικό πως έγιναν αλλαγές, ενώ αμφίβολος για το ντέρμπι δίνεται ο διεθνής στόπερ Αντίλ Ραμί που χτύπησε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Λυών πιθανή 11αδα : Λόπες, Ράφαελ, Μαρσέλο, Ντεναγιέρ, Μεντί, Εντομπελέ, Τουσάρ, Φεκίρ, Τραορέ, Ντεπάι, Ντεμπελέ

Μια κόντρα από παλιά

Σίγουρα όταν πας να συζητήσεις με κάποιον για Γαλλικό ντέρμπι, στην αρχή σκέφτεσαι το… κλάσικο Μαρσέιγ-Παρί ή το Λυών-Σεντ Ετιέν, στα οποία μέχρι και νεκρούς μετρήσαμε στο παρελθόν.
Οι “Γκον” και οι “Μαρσεγιέ” είναι σχεδόν κάθε χρόνο στα ψηλά του πρωταθλήματος (και για πολλά χρόνια κρινόταν και ο τίτλος στα ραντεβού τους) και τα μεταξύ τους παιχνίδια πάντα συνδυάζουν δύναμη, πάθος, έχουν γκολ και οι βαθμοί μετρούν… διπλά. Δυο σύλλογοι στα νότια της Γαλλίας, με την ατμόσφαιρα να είναι καυτή είτε στο “Σταντ ντε Ζερλάν” είτε στο “Βελοντρόμ”.
Αξέχαστο είχε μείνει το εντυπωσιακό 7-0 της Μαρσέιγ το 1991 όταν τότε είχε δυναστεία εντός των συνόρων, ενώ η Λυών είχε απαντήσει με το ίδιο νόμισμα έξι χρόνια αργότερα με 8-0! Το πιο συζητήσιμο ματς μεταξύ τους και ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της Λιγκ 1 είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2009, όταν είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 5-5, στο ίδιο γήπεδο που θα παίξουν και τώρα.
Μαρσέιγ πιθανή 11αδα : Πελέ, Σακάι, Γκουστάβο Λόπες, Καλέτα-Καρ, Αμαβί, Στρούτμαν, Σανσόν, Τοβέν, Παγιέ, Οκάμπος, Μήτρογλου

Ιστορικά ρεκόρ και… παλιοί γνώριμοι

Στα 96 μεταξύ τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα, οι Λιονέ έχουν πετύχει 153 τέρματασυνολικά, ενώ για να καταλάβετε πόσο μικρές είναι οι διαφορές τους, η Μαρσέιγ έχει μόλις δυο λιγότερα, 151! Όσον αφορά τις νίκες και πάλι η Λυών έχει τη βραχεία κεφαλή με 32 έναντι 28 της αντιπάλου της.
Αν πάμε δε στους παίκτες που έχουν βάλει τη βούλα τους στα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας των δυο συλλόγων, θα βρούμε και έναν παλιό γνωστό μας. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Σίντνεϊ Γκοβού, έχει πετύχει πέντε τέρματα κατά της Μαρσέιγ με τη φανέλα της Λυών, όσα και ο Βραζιλιάνος Ζουνίνιο, ενώ έξι έχει ο συμπατριώτης του Σόνι Άντερσον.
Από την άλλη, η ΟΜ έχει δει τον Σενεγαλέζο Μαμαντού Νιάνγκ να πετυχαίνει έξι, έχοντας σκοράρει σε 4 συνεχόμενα μεταξύ τους παιχνίδια.

Προβλέπονται γκολ

Έχοντας στο μυαλό μας την εικόνα των δυο μονομάχων από τα παιχνίδια τους τις περασμένες εβδομάδες, η Μαρσέιγ δείχνει να είναι ένα κλικ παραπάνω από τη Λυών σε θέμα φόρμας γενικότερα, παρά τα όσα διαδραματίστηκαν μεσοβδόμαδα.
Αν πάμε όμως βάσει προϊστορίας, θα δούμε πολλά γκολ στις συναντήσεις τους και σε συνδυασμό με τις ασταθείς άμυνες και των δυο είναι πιθανό το ενδεχόμενο να δούμε θέαμα στο “Ζερλάν”. Σπουδαία επιθετικά όπλα των γηπεδούχων οι Φεκίρ, Ντεπάι και Μουσά Ντεμπελέ, ενώ για τη Μαρσέιγ ξεχωρίζουν οι Παγιέ, Τοβέν και ο δικός μας, Κώστας Μήτρογλου. 
  • G/G & Over 2,5 – 1,80 ή Over 3,5 – 2,40


Αναλύσεις και προγνωστικά για το στοίχημα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PAME STOIXIMA APOLLON SMIRNIS-PAS GIANNINA PROGNOSTIKA

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα :  Ο Απόλλωνας την προηγούμενη αγωνιστική στην Θεσ/νικη στο παιχνίδι με τον Άρη έδειξε σημάδια ζωής και η νίκη μέσα στο Χαριλάου ίσως αποδειχθεί πολύ καθοριστική για την συνέχεια.   Ο σημερινός αγώνας είναι πολύ δύσκολος για τους γηπεδούχος που θέλουν διακαώς την νίκη, αφού τα Γιάννενα διαθέτουν καλύτερη ομάδα και πιο ποιοτική ομάδα. Το θετικό για την ομάδα του Απόλλωνα είναι πως οι φιλοξενούμενοι φέτος έχουν δείξει μια αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τα Γιάννενα φέτος σε 8 αγώνες εκτός έδρας που έχουν δώσει έχουν πάρει μόλις 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα, φάνηκε καθαρά η αποδυνάμωση της ομάδας των Ιωαννίνων με την αποχώρηση του Ντε Βινσέτι και Τσάβες.   Με το δεδομένο ότι οι παίκτες του Απόλλωνα θα έχουν καλή ψυχολογία απο την νίκη με τον Άρη, συν ότι καίγονται για την νίκη, πιστεύω ότι αξίζει η απόδοση στον άσο που αγγίζει σχεδόν το 2,40   Άσος με απόδοση 2,38  stoiximan.gr   Π

Προγνωστικά στοιχήματος 27-12-15 (δυάδα)

Καλημέρα σε όλους τους φίλους! Τελευταία Κυριακή του χρόνου σήμερα με το κουπόνι να έχει λίγες επιλογές για ποντάρισμα. Πάμε να δούμε τις δύο επιλογές που κράτησα... Κάλιαρι - Προ Βερτσέλι :  Η Κάλιαρι κέρδισε και την Σαλερνιτάνα με 0-2 και παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα. Ιδιαίτερα δυνατή εντός έδρας με 9 νίκες και μία ισοπαλία σε 10 αγώνες, ενώ συνολικά στις 6 από τις 7 τελευταίες νίκες της επικράτησε με under 3,5. Η Βερτσέλι ηττήθηκε με 0-1 από την Περούτζια και παρέμεινε στο μέσον της βαθμολογίας. Οι 10 ήττες της φέτος ήρθαν όλες με under 3,5, με τις 9 να είναι και με under 2,5, ενώ εκτός έδρας εμφάνισε και 8/10 under 2,5. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, θα βρουν τον τρόπο να επικρατήσουν, αλλά η αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων με οδηγεί σε χαμηλά σκορ.   1 & Under 3,5 Άντερλεχτ - Βέστερλο :  Η Άντερλεχτ πήρε την ισοπαλία με 1-1 από την Λόκερεν στο φινάλε και παρέμεινε αήττητη για 5 παιχνίδια. Έχει βρεθεί στην τέταρτη θέση, με την άμυνα της να ''μπάζει'

Europa League Prognostika

Ατρόμητος - Αλκμάαρ  : Απογοήτευσε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της super league ο Ατρόμητος και αν παίξει το ίδιο παιχνίδι δεν νομίζω ότι θα την βγάλει καθαρή με την Αλκμάαρ. Δυο φορές στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη βρέθηκε πίσω στο σκόρ και 2 φορές ισοφάρισε. Το θέμα είναι ότι η Αλκμάαρ δεν είναι Εργοτέλης και δεν πρόκειται να συγχωρέσει τα λάθη που θα γίνουν.  Η Αλκμαάρ φέτος γενικά έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι, αλλά διαθέτει μια πολύ νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο που μπορεί να κάνει την ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώτες 2 αγωνιστικές του Ολλανδικού πρωταθλήματος έχει 2 νίκες. Η μία νίκη είναι με 3-2 επι του Άγιαξ και αυτό νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό για το ταλέντο που διαθέτει η ομάδα. Πιστεύω ότι ο Ατρόμητος υποψιασμένος απο τον πρώτο αγώνα με τον Εργοτέλη θα παίξει πιο συντηρητικά, αλλά και πάλι ο ρυθμός της Αλκμάαρ μπορεί να τον παρασύρει και να δούμε ένα σκόρ που να είναι πάνω απο τα 2,5 γκόλ. Αυτό είναι και το στοίχημα το