Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απολογισμός Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018!


Φίλες, φίλοι γεια σας και χαρά σας. Τελευταίο άρθρο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο ολοκληρώθηκε χτες με επιτυχία ύστερα απ’ τον τελικό ανάμεσα σε Γαλλία και Κροατία. Η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη και στα προγνωστικά για τους αγώνες του Μουντιάλ που δώσαμε εδώ στο site. Όσοι φίλοι ακολούθησαν τις στοιχηματικές προτάσεις, λογικά θα έχουν φτιάξει μια πολύ καλή κάβα.
Σίγουρα, σε αυτό το Μουντιάλ είδαμε πολλά. Όμορφα γκολ, υπέροχες αποκρούσεις, μεγαλειώδη σφάλματα, κατεβασμένα κεφάλια, υψωμένες γροθιές, γέλια, δάκρυα, πανηγυρισμούς κλπ.
Ζήσαμε έναν μήνα κινούμενοι γύρω απ’ την “στρογγυλή θεά” όπως εξάλλου αρμόζει σε αυτή την Παγκόσμια ποδοσφαιρική γιορτή που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια.

Ας πάμε όμως να δούμε ενδελεχώς κάποια γεγονότα

Το πρώτο “μπαμ” σ’ αυτή την διοργάνωση ήταν ο αποκλεισμός της Γερμανίας στην φάση των 32. Τα “Πάντσερ” δέχτηκαν ηχηρή “σφαλιάρα” απ’ το Μεξικό στον εναρκτήριο αγώνα τους χάνοντας 1-0, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ σε πρώτο αγώνα Μουντιάλ για τους Γερμανούς.
Αν και εν συνεχεία φάνηκε να συνέρχονται εφόσον επικράτησαν (με την ψυχή στο στόμα) 2-1 κόντρα στην Σουηδία, εν τούτοις ο τελευταίος αγώνας τους ήταν και ο πλέον καταστροφικός, αφού ηττήθηκαν με 2-0 απ’ την Νότια Κορέα αποχωρώντας ταπεινωμένοι απ’ όλες τις πλευρές, συνεχίζοντας επιπρόσθετα την παράδοση που καλά κρατεί απ’ το 1998 (εξαιρουμένης της Βραζιλίας), η οποία λέει πως όποια ομάδα κατακτάει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο επόμενο αποχωρεί απ’ τους ομίλους.
Ο επόμενος μεγάλος αποκλεισμός ήταν η Αργεντινή. Η “Αλμπισελέστε” αν και ουδόλως έπεισε με τις εμφανίσεις της στα 3 πρώτα παιχνίδια, παρά ταύτα κατόρθωσε στο τέλος να περάσει απ’ τον όμιλο με τον Μέσι να “χτυπάει” εκεί που χρειάστηκε, αν και κατηγορήθηκε πως γενικότερα δεν προσέφερε όσα περίμεναν οι συμπατριώτες του.
Στους 16 της διοργάνωσης ο Λέο και η παρέα του συνάντησαν την Γαλλία και σε ένα ματς με πολλές ανατροπές, όμορφα γκολ και συναισθήματα, τα οποία διαρκώς μεταβάλλονταν, τελικά η Αργεντινή ηττήθηκε με 4-3 και αποχαιρέτησε πρόωρα την διοργάνωση.
Όμως πλείστοι εκ των υποστηρικτών του CR7 που θεωρείται το αντίπαλο δέος του Μέσι δεν πρόλαβαν να χαρούν, καθώς την ίδια μέρα και στην ίδια φάση αποκλείστηκε και η Πορτογαλία χάνοντας απ’ την Ουρουγουάη με 2-1.
Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος βρέθηκε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με το Ιράν για την 3η αγωνιστική των ομίλων να κινδυνέψει να χάσει την πρόκριση, όμως τελικά γλίτωσε. Δυστυχώς, για εκείνους δεν μπόρεσαν να κάνουν το ίδιο και με την ομάδα των Καβάνι-Σουάρεζ, οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα στέλνοντας τους πρωταθλητές του Euro 2016 νωρίς στο σπίτι τους.
Η Βραζιλία για μία ακόμη φορά θεωρείτο απ’ αρκετούς φαβορί, αλλά φρόντισε να διαψεύσει τις προσδοκίες των οπαδών της, αφού έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και αποκλείστηκε απ’ το ψυχωμένο Βέλγιο με 2-1.
Κροατία, Βέλγιο, Αγγλία κάνανε ένα βήμα παραπάνω φτάνοντας μακριά στο τουρνουά, αλλά τελικά αυτοί που ευτύχησαν να σηκώσουν την πολυπόθητη κούπα ήταν οι Γάλλοι, αφού στο τελικό επικράτησαν με 4-2 των Κροατών. Το Βέλγιο πήρε την 3η θέση, αφού νίκησε με σχετική άνεση 2-0 την Αγγλία στον μικρό τελικό.

Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ο Χάρι Κέιν, πολυτιμότερος παίκτης ο Λούκα Μόντριτς, καλύτερος νέος ο Κιλιάν Εμπαπέ, καλύτερος πορτιέρο ο Κουρτουά.

Τα παράδοξα των τερματοφυλάκων

Σίγουρα, είδαμε μεγάλες αποκρούσεις σ’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά γίναμε μάρτυρες και μερικών “αστείων” γκολ. Την αρχή έκανε ο Ντε Χέα με το δεύτερο τέρμα που σημείωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέναντί του με την μπάλα να του φεύγει μέσα απ’ τα χέρια και να καταλήγει στα δίχτυα. Ωστόσο, ο Ισπανός πορτιέρο στατιστικά ήταν σαφέστατα ο χειρότερος, αφού σε 4 παιχνίδια, έκανε μόλις μία απόκρουση και δέχτηκε 5 γκολ.
Εν συνεχεία πάμε στον Καμπαγιέρο με τον Αργεντίνο πορτιέρο σε μία απαράδεκτη ενέργεια, πάσαρε ουσιαστικά το γκολ στον Κροάτη φορ και έτσι έγινε η αρχή προκειμένου η Αργεντινή να χάσει 3-0 σ’ αυτό το παιχνίδι. Μάλιστα, εξαιτίας αυτής της “γκάφας” αλλά και της γενικότερης μέτριας παρουσίας, απ’ το επόμενο παιχνίδι χρίστηκε βασικός ο Αρμάνι.
Προχωράμε στον μετριότατο Μάνουελ Νόιερ που η επιλογή να χρησιμοποιηθεί βασικός επικρίθηκε εξόχως απ’ τον Λεβ, εφόσον η πλειονότητα θεωρούσε πως έπρεπε να δοθεί ευκαιρία στον εξαιρετικό Τερ Στέγκεν που έκανε μια θαυμάσια χρονιά με την Μπαρτσελόνα, εν αντιθέσει με τον κίπερ της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος λόγω τραυματισμού απουσίαζε για περίπου ένα χρόνο.
Ο Νόιερ λοιπόν στον αγώνα με την Κορέα προς το τέλος είχε προωθηθεί (τα κλασικά του) νομίζοντας ίσως πως αγωνίζεται σε θέση αριστερού χαφ με την Ασιάτικη ομάδα να μην συγχωρεί, να του κλέβει την μπάλα και ο Σον να σφραγίζει την τιτάνια επικράτηση της Κορέας με 2-0 απ’ την Γερμανία.
Μετά, ο Φερνάντο Μουσλέρα που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν αψεγάδιαστος, είδε την μπάλα στον προημιτελικό της Ουρουγουάης με την Γαλλία να του φεύγει μέσα απ’ τα χέρια η μπάλα στο σουτ του Γκριεζμάν και να γίνεται το 2-0 υπέρ των “Τρικολόρ”.
Βέβαια, εδώ να τονίσουμε πως όπως αποκαλύφθηκε τις προσεχείς μέρες, ο Μουσλέρα είχε χάσει 2 μέρες νωρίτερα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα την γιαγιά του και τον θείο του, οπότε πέραν πάσης αμφιβολίας μπορούμε να αντιληφθούμε πως ο πεσμένος ψυχολογικός κόσμος του 32χρονου πορτιέρο έπαιξε ρόλο.
Τέλος, στον τελικό ο Λιορίς “χάρισε” πραγματοποιώντας μία αφελή τρίπλα το 2ο γκολ της Κροατίας, η οποία σε εκείνο το χρονικό σημείο μείωσε σε 4-2, αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει περαιτέρω. Το μόνο βέβαιο είναι πως αν είχε χαθεί ο τίτλος, εξαιτίας αυτού του σφάλματος, τα πράγματα δεν θα ταν καθόλου καλά για τον 32χρονο πορτιέρο, όμως ευτυχώς τόσο για εκείνον, όσο και για τους Γάλλους κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον τερματοφύλακα της Αιγύπτου Εσάμ Ελ-Χανταρί που κατόρθωσε να σπάσει όλα τα κοντέρ αγωνιζόμενος σε ηλικία άνω των 45 ετών σε έναν αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου (με την Σαουδική Αραβία συγκεκριμένα) καταφέρνοντας μάλιστα, πέραν των υπολοίπων αποκρούσεων να πιάσει και πέναλτι.

Κλείνοντας έχω την αίσθηση πως απολαύσαμε ένα σίγουρα όμορφο Παγκόσμιο Κύπελλομε συγκινήσεις, ανατροπές, απρόοπτα και πολλά άλλα. Έστω κι αν το ποδόσφαιρο στις μέρες μας έχει χάσει εν μέρει την φαντασία και εν πολλοίς τον ρομαντισμό των παλαιότερων χρόνων, εν τούτοις τουλάχιστον με τα παρόντα δεδομένα θαρρώ πως οφείλουμε να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι απ’ το θέαμα που παρακολουθήσαμε και να αναμένουμε μια τετραετία για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και ποιος ξέρει τι εκπλήξεις μπορεί να μας περιμένουν και εκεί;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PAME STOIXIMA APOLLON SMIRNIS-PAS GIANNINA PROGNOSTIKA

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα :  Ο Απόλλωνας την προηγούμενη αγωνιστική στην Θεσ/νικη στο παιχνίδι με τον Άρη έδειξε σημάδια ζωής και η νίκη μέσα στο Χαριλάου ίσως αποδειχθεί πολύ καθοριστική για την συνέχεια.   Ο σημερινός αγώνας είναι πολύ δύσκολος για τους γηπεδούχος που θέλουν διακαώς την νίκη, αφού τα Γιάννενα διαθέτουν καλύτερη ομάδα και πιο ποιοτική ομάδα. Το θετικό για την ομάδα του Απόλλωνα είναι πως οι φιλοξενούμενοι φέτος έχουν δείξει μια αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τα Γιάννενα φέτος σε 8 αγώνες εκτός έδρας που έχουν δώσει έχουν πάρει μόλις 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα, φάνηκε καθαρά η αποδυνάμωση της ομάδας των Ιωαννίνων με την αποχώρηση του Ντε Βινσέτι και Τσάβες.   Με το δεδομένο ότι οι παίκτες του Απόλλωνα θα έχουν καλή ψυχολογία απο την νίκη με τον Άρη, συν ότι καίγονται για την νίκη, πιστεύω ότι αξίζει η απόδοση στον άσο που αγγίζει σχεδόν το 2,40   Άσος με απόδοση 2,38  stoiximan.gr   Π

Προγνωστικά στοιχήματος 27-12-15 (δυάδα)

Καλημέρα σε όλους τους φίλους! Τελευταία Κυριακή του χρόνου σήμερα με το κουπόνι να έχει λίγες επιλογές για ποντάρισμα. Πάμε να δούμε τις δύο επιλογές που κράτησα... Κάλιαρι - Προ Βερτσέλι :  Η Κάλιαρι κέρδισε και την Σαλερνιτάνα με 0-2 και παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα. Ιδιαίτερα δυνατή εντός έδρας με 9 νίκες και μία ισοπαλία σε 10 αγώνες, ενώ συνολικά στις 6 από τις 7 τελευταίες νίκες της επικράτησε με under 3,5. Η Βερτσέλι ηττήθηκε με 0-1 από την Περούτζια και παρέμεινε στο μέσον της βαθμολογίας. Οι 10 ήττες της φέτος ήρθαν όλες με under 3,5, με τις 9 να είναι και με under 2,5, ενώ εκτός έδρας εμφάνισε και 8/10 under 2,5. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, θα βρουν τον τρόπο να επικρατήσουν, αλλά η αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων με οδηγεί σε χαμηλά σκορ.   1 & Under 3,5 Άντερλεχτ - Βέστερλο :  Η Άντερλεχτ πήρε την ισοπαλία με 1-1 από την Λόκερεν στο φινάλε και παρέμεινε αήττητη για 5 παιχνίδια. Έχει βρεθεί στην τέταρτη θέση, με την άμυνα της να ''μπάζει'

Europa League Prognostika

Ατρόμητος - Αλκμάαρ  : Απογοήτευσε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της super league ο Ατρόμητος και αν παίξει το ίδιο παιχνίδι δεν νομίζω ότι θα την βγάλει καθαρή με την Αλκμάαρ. Δυο φορές στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη βρέθηκε πίσω στο σκόρ και 2 φορές ισοφάρισε. Το θέμα είναι ότι η Αλκμάαρ δεν είναι Εργοτέλης και δεν πρόκειται να συγχωρέσει τα λάθη που θα γίνουν.  Η Αλκμαάρ φέτος γενικά έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι, αλλά διαθέτει μια πολύ νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο που μπορεί να κάνει την ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώτες 2 αγωνιστικές του Ολλανδικού πρωταθλήματος έχει 2 νίκες. Η μία νίκη είναι με 3-2 επι του Άγιαξ και αυτό νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό για το ταλέντο που διαθέτει η ομάδα. Πιστεύω ότι ο Ατρόμητος υποψιασμένος απο τον πρώτο αγώνα με τον Εργοτέλη θα παίξει πιο συντηρητικά, αλλά και πάλι ο ρυθμός της Αλκμάαρ μπορεί να τον παρασύρει και να δούμε ένα σκόρ που να είναι πάνω απο τα 2,5 γκόλ. Αυτό είναι και το στοίχημα το