Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μίκαελ Σουμάχερ: Μία ένδοξη ιστορία με απροσδόκητα άσχημο φινάλε!


Για μία ακόμα φορά μέσα απ’ τον ιστοχώρο μας θα έχετε την δυνατότητα να δείτε τα πάντα που αφορούν τους αγώνες του Πάμε Στοίχημα και με τις συμβουλές των ειδικών, συν την τύχη που όπως λέω πάντα πρέπει να έχουμε, διότι άνευ αυτής δεν μπορούμε να προσδοκάμε και πολλά θα έχουμε την ευκαιρία με αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες που συμπεριλαμβάνονται στο κουπόνι να πάμε ταμείο, κάτι που το εύχομαι ολόψυχα σε άπαντες.
Αυτή τη φορά αποφάσισα να μην γράψω όμως κάτι ποδοσφαιρικό. Άφησα απ’ έξω την “στρογγυλή θεά” και είπα να μιλήσω για τον πιο σπουδαίο οδηγό των μηχανοκίνητων αθλημάτων όλων των εποχών. Ναι, αναφέρομαι ασφαλώς στον έναν και μοναδικό Μίκαελ Σουμάχερ.
Ο Γερμανός πιλότος, ο οποίος είναι γεννηθείς στις 3 Ιανουαρίου του 1969 πέραν πάσης αμφιβολίας κατέκτησε τις καρδιές όλων με τα επιτεύγματά του, τα οποία είναι άπιαστα για οποιοδήποτε οδηγό στην σημερινή εποχή για την Formula 1. Ξεκίνησε σε ηλικία 4 ετών να οδηγεί καρτ και με το πέρας των ετών ανέβαινε λέβελ και έφτανε όλο και πιο κοντά στο να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην F1 που ήταν και παραμένει το όνειρο κάθε παιδιού που ασχολείται ενεργά με τα γρήγορα (επαγγελματικά) αυτοκίνητα.
Πράγματι η τύχη, αλλά κυρίως η σπάνια ικανότητα που διέθετε τον έφεραν έτσι ώστε να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Φόρμουλα 1 στις αρχές της δεκαετίας του 90 και συγκεκριμένα εν έτει 1991, όταν ο Eddie Jordan ήθελε να αντικαταστήσει για την ομάδα του (την Jordan) τον φυλακισμένο Μπερτράν Γκασό και βρήκε τον άνθρωπο που εκπλήρωνε τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να πράξει κάτι τέτοιο στο πρόσωπο του Σούμι.
Πήρε 7 παγκόσμιους τίτλους (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), καθώς επίσης είναι κάτοχος αμέτρητων προσωπικών ρεκόρ. Κυρίως συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα της Φεράρι, με την οποία στα χρόνια παραμονής του στην Ιταλική ομάδα έκανε πράγματα και θαύματα παίρνοντας πολλές φορές τίτλους άνετα χωρίς καν να έχει έναν “επαρκή” ανταγωνισμό και μάλιστα με ονόματα απέναντί του πολύ σπουδαία όπως τον Μοντόγια, τον Ραϊκόνεν, τον αδερφό του Ράλφ Σουμάχερ, τον Μπαρικέλο, τον Βιλνέβ και μια σειρά ακόμα σπουδαίων οδηγών που όμως στα χρόνια της “κυριαρχίας” του Μίκαελ δεν μπορούσαν όχι να τον φτάσουν, αλλά ούτε καν να τον πλησιάσουν.
Το 2006 αποχώρησε απ’ την ενεργό δράση, όμως η αγάπη του για το άθλημα τον έκανε να επανέλθει 4 χρόνια αργότερα αυτή τη φορά για λογαριασμό της Μερσέντες με τον έτερο οδηγό της εν λόγω ομάδας να είναι ο φετινός πρωταθλητής (2016), Νίκο Ρόσμπεργκ απ’ το 2010 μέχρι και το 2012. Είναι η αλήθεια πως στην δεύτερη “θητεία” του τίποτα πια δεν ήταν το ίδιο και ο κάποτε “ανίκητος” Γερμανός πλέον έβλεπε συχνά τον εαυτό του να είναι εκτός ακόμα και των βαθμολογούμενων θέσεων.
Παρόλο αυτά, κατάφερε ακόμα μία φορά να βρεθεί την τελευταία του χρονιά στο βάθρο και το 2012 είπε οριστικά αντίο στο άθλημα που τόσο αγάπησε, αλλά αντίστοιχα και το ίδιο το άθλημα θα μπορούσαμε να πούμε ότι τον “λάτρεψε”.

Το πρόωρο τέλος που δεν έχει τελειωμό…

Σίγουρα, αυτό που γράφω πιο πάνω είναι λίγο ανορθόδοξο, όμως έχω την αίσθηση πως στο πέρας των γραμμών όλοι θα αντιληφθείτε το τι θέλω να πω: Στις 29 Δεκεμβρίου 2013 ο Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι στις Άλπεις.
Από τότε το δράμα για τον πρώην άσσο της F1 είναι πραγματικά ατελείωτο… βρισκότανε 6 μήνες σε κωματώδη κατάσταση και όταν στα μέσα του 2014 εξήλθε απ’ το νοσοκομείο και γύρισε σπίτι του, όλοι πίστεψαν πως ίσως η εν λόγω ιστορία να έχει αίσιο τέλος.
Κατ’ όπως φαίνεται αυτές οι ελπίδες έπεσαν στο κενό, αφού 2.5 χρόνια σχεδόν έπειτα ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρίσκεται καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι και δεν μπορεί να κουνήσει ούτε το δάχτυλό του και ασφαλώς δεν μπορεί να σταθεί όρθιος ούτε καν με τη βοήθεια των γιατρών.
Ένα παραμύθι με χρυσά γράμματα που απ’ όπως φαίνεται τελειώνει με τον πιο άσχημο τρόπο, διότι πλέον οι πιθανότητες ο Σουμάχερ να συνέλθει έστω και μερικώς είναι μηδαμινές και όλα αυτά που μετά κόπων, θυσιών και βασάνων κατέκτησε στα τόσα χρόνια καριέρας του φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να τα χαρεί και να απολαύσει την ζωή του με την οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους.
Σίγουρα, πρόκειται περί μιας τραγωδίας, καθώς αυτός ο τόσο σπουδαίος αθλητής που αποτέλεσε είδωλο για εκατομμύρια ανθρώπους πάνω στο πλανήτη και ενέπνευσε χιλιάδες νέους όχι μόνο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και γενικότερα των σπορ βρίσκεται σε μία τόσο άσχημη κατάσταση και βιώνει ένα μαρτύριο που δεν λέει να τελειώσει.
Πραγματικά, τα λόγια είναι φτωχά και στις δύο περιπτώσεις. Απ’ την μία για να περιγράψουν την μοναδικότητα αυτού του πιλότου και τα επιτεύγματά του και στην αντίπερα όχθη για να δώσουν στο κόσμο την δυνατότητα να κατανοήσει το δράμα τόσο του ίδιου, όσο και των οικείων του. Διότι, καμιά φορά τα πιο ωραία παραμύθια έχουν… πολύ άσχημο τέλος.
Εμείς απλά να ευχηθούμε όσο απίστευτο και αν ηχεί τώρα στα αυτιά πολλών κάτι τέτοιο, όλες αυτές τις δυσκολίες και να μπορέσει κάποτε να ζήσει αξιοπρεπώς και αν όχι να περπατήσει, έστω να έχει πλήρως τις αισθήσεις του, διότι αυτό που ζει τώρα δεν είναι ζωή και δεν ξέρω αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε καν ως επιβίωση.

Ρεκόρ Σουμάχερ

Για να κλείσουμε όμως όσο πιο ευχάριστα είναι δυνατόν αυτό το άρθρο ας αναφέρουμε μερικά ακόμα απ’ τα τόσα σπουδαία ρεκορ του Μίκαελ Σουμάχερ. Κατά πρώτον είναι περισσότερες μέρες ως πρωταθλητής από οποιονδήποτε άλλο, αφού απ’ τις 8 Οκτωβρίου του 2000 μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου του 2005 κατείχε το τίτλο του πρωταθλήματος της F1, εν συνεχεία έχει περισσότερες νίκες σε γκραν πρι (91), νίκες με την ίδια ομάδα (72), περισσότερες νίκες σε μεμονομένο Γκραν πρι (8 στην Γαλλία), προπορευόμενοι γύροι (4.741), πρώτη θέση εκκίνησης (68), πρώτη σειρά εκκίνησης (115), ταχύτεροι γύροι (77), διπλό αποτέλεσμα (και pole position και νίκη 40 φορές), τριπλό αποτέλεσμα (pole position, ταχύτερος και νίκη (22), περισσότεροι συνεχόμενοι τερματισμοί σε αγώνες (24), περισσότερες νίκες σαν δεύτερος στο πρωτάθλημα (7).
Για να είμαστε απόλυτα εύστοχοι στα λεγόμενα μας με τόσα που χει καταφέρει αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσαμε να μιλάμε ως αύριο για αυτόν και τα κατορθώματά του και είναι και αυτά τα στοιχεία που αφήνει ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές και ως χαρακτηριστικά που τον καθιστούν τον σπουδαιότερο πιλότο που έβγαλε η F1 ποτέ και έναν εκ των κορυφαίων αθλητών όλων των αθλημάτων, όλων των εποχών!
Πηγή : F1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PAME STOIXIMA APOLLON SMIRNIS-PAS GIANNINA PROGNOSTIKA

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα :  Ο Απόλλωνας την προηγούμενη αγωνιστική στην Θεσ/νικη στο παιχνίδι με τον Άρη έδειξε σημάδια ζωής και η νίκη μέσα στο Χαριλάου ίσως αποδειχθεί πολύ καθοριστική για την συνέχεια.   Ο σημερινός αγώνας είναι πολύ δύσκολος για τους γηπεδούχος που θέλουν διακαώς την νίκη, αφού τα Γιάννενα διαθέτουν καλύτερη ομάδα και πιο ποιοτική ομάδα. Το θετικό για την ομάδα του Απόλλωνα είναι πως οι φιλοξενούμενοι φέτος έχουν δείξει μια αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τα Γιάννενα φέτος σε 8 αγώνες εκτός έδρας που έχουν δώσει έχουν πάρει μόλις 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα, φάνηκε καθαρά η αποδυνάμωση της ομάδας των Ιωαννίνων με την αποχώρηση του Ντε Βινσέτι και Τσάβες.   Με το δεδομένο ότι οι παίκτες του Απόλλωνα θα έχουν καλή ψυχολογία απο την νίκη με τον Άρη, συν ότι καίγονται για την νίκη, πιστεύω ότι αξίζει η απόδοση στον άσο που αγγίζει σχεδόν το 2,40   Άσος με απόδοση 2,38  stoiximan.gr   Π

Προγνωστικά στοιχήματος 27-12-15 (δυάδα)

Καλημέρα σε όλους τους φίλους! Τελευταία Κυριακή του χρόνου σήμερα με το κουπόνι να έχει λίγες επιλογές για ποντάρισμα. Πάμε να δούμε τις δύο επιλογές που κράτησα... Κάλιαρι - Προ Βερτσέλι :  Η Κάλιαρι κέρδισε και την Σαλερνιτάνα με 0-2 και παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα. Ιδιαίτερα δυνατή εντός έδρας με 9 νίκες και μία ισοπαλία σε 10 αγώνες, ενώ συνολικά στις 6 από τις 7 τελευταίες νίκες της επικράτησε με under 3,5. Η Βερτσέλι ηττήθηκε με 0-1 από την Περούτζια και παρέμεινε στο μέσον της βαθμολογίας. Οι 10 ήττες της φέτος ήρθαν όλες με under 3,5, με τις 9 να είναι και με under 2,5, ενώ εκτός έδρας εμφάνισε και 8/10 under 2,5. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, θα βρουν τον τρόπο να επικρατήσουν, αλλά η αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων με οδηγεί σε χαμηλά σκορ.   1 & Under 3,5 Άντερλεχτ - Βέστερλο :  Η Άντερλεχτ πήρε την ισοπαλία με 1-1 από την Λόκερεν στο φινάλε και παρέμεινε αήττητη για 5 παιχνίδια. Έχει βρεθεί στην τέταρτη θέση, με την άμυνα της να ''μπάζει'

Europa League Prognostika

Ατρόμητος - Αλκμάαρ  : Απογοήτευσε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της super league ο Ατρόμητος και αν παίξει το ίδιο παιχνίδι δεν νομίζω ότι θα την βγάλει καθαρή με την Αλκμάαρ. Δυο φορές στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη βρέθηκε πίσω στο σκόρ και 2 φορές ισοφάρισε. Το θέμα είναι ότι η Αλκμάαρ δεν είναι Εργοτέλης και δεν πρόκειται να συγχωρέσει τα λάθη που θα γίνουν.  Η Αλκμαάρ φέτος γενικά έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι, αλλά διαθέτει μια πολύ νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο που μπορεί να κάνει την ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώτες 2 αγωνιστικές του Ολλανδικού πρωταθλήματος έχει 2 νίκες. Η μία νίκη είναι με 3-2 επι του Άγιαξ και αυτό νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό για το ταλέντο που διαθέτει η ομάδα. Πιστεύω ότι ο Ατρόμητος υποψιασμένος απο τον πρώτο αγώνα με τον Εργοτέλη θα παίξει πιο συντηρητικά, αλλά και πάλι ο ρυθμός της Αλκμάαρ μπορεί να τον παρασύρει και να δούμε ένα σκόρ που να είναι πάνω απο τα 2,5 γκόλ. Αυτό είναι και το στοίχημα το